Atentie!  Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat spre consultare a doua varianta a “Ghidului Solicitantului. Condiții specifice de accesare a fondurilor in cadrul prioritatii de investitie 2.1 – microîntreprinderi” aferente perioadei de programare 2014-2020.

Pot obtine 200.000 euro ajutor de minimis microintreprinderile din mediul urban, din toate regiunile de dezvoltare din Romania cu exceptia Regiunii Bucuresti Ilfov, care au desfasurat activitate pe o perioada corespunzatoare cel putin a unui an fiscal integral, au inregistrat profit din exploatare si au avut cel putin 1 salariat in anul 2015.

Sunt finantate investitiile in active: constructii, extinderi, modernizari ale spatiilor de productie, achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalații de lucru, mobilier, echipamente informatice, brevete, licențe, mărci comerciale, programe informatice, alte drepturi şi active similare, investiții în realizarea de instrumente de comercializare on-line, serviciile de consultanță in elaborarea si implementarea proiectelor.

Sunt incurajate investitiile microintreprinderilor care vizeaza investitii corespunzatoare codurilor CAEN din diviziunile 13-33, acestea primind punctaj maxim in ceea ce priveste priveste domeniul vizat prin investitie.

Desi finantarea nerambursabila este 100%, primesc punctaj suplimentar microintreprinderile ce contribuie din resurse proprii cu cel putin 10% din valoarea eligibila a proiectului.

In analiza Ghidului Solicitantului va sugeream sa aveti in vedere Grila de evaluare tehnico-economica precum si lista CAEN-urilor eligibile, anexe la Ghid.

Ghidul Solicitantului si anexele le gasiti atasat sau le puteti vizualiza la urmatorul link:

http://www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020/ghiduri-specifice-2014-2020.html .

 

Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale va poate sprijini in demersurile dumneavoastra de obtinere de finantari nerambursabile in cadrul acestui program de finantare, prin consiliere si consultanta atat in etapa de pregatire a proiectelor precum si in etapa de implementare,  dispunand de personal cu experienta in derularea de proiecte cu finantare europeana de acest gen.

 

Impreuna putem contribui la dezvoltarea mediului de afaceri din Romania!

Pentru detalii, contactati-ne!

 

Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale

Tel: 0730586800;

Email: adcrassociation@gmail.com

Website:www.adcr.ro