PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN | |
Axă prioritară | 3. Locuri de muncă pentru toţi |
Obiectiv tematic | 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor |
Prioritate de investiții | 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare |
Obiectiv specific | 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană |
Titlu proiect | Priveste in viitor! POTI FI ANTREPRENOR! |
Nr. contract finanțare | POCU/82/3/7/106796 |
POTI FI ANTREPRENOR!
Poti sa devii un antreprenor de succes!
Ai nevoie de o Identificare corecta a segmentului de piata ca sa ai success!3
Abordarea pietei-tinta demonstreaza gradul de interes acordat de intreprinzator studiului clientilor efectivi / potentiali. Cu cat se va sti mai multe de la inceput despre clientii potentiali cu atat vor creste sansele de succes ale afacerii. Cunoscand ceea ce se vinde si pe cei carora li se vinde (impreuna cu nevoile si dorintele lor) va fi in masura sa se stabileasca mult mai eficient caracteristicile produselor / serviciilor oferite, astfel incat aceasta sa vina efectiv in intampinarea cererii clientului. In caz contrar, oferta fie va fi directionata spre un segment de piata impropriu, fie nu va beneficia de parametrii doriti de client.
Punctul de plecare este definirea exacta a celor ce ar fi interesati de cumpararea produsului sau serviciului. Ei constituie piata tinta, definita drept gruparea din populatie care are un set de trasaturi comune, ce o deosebeste de restul populatiei.
Identificarea segmentului de piata-tinta se va realiza prin:
- a) segmentarea propriu-zisa a pietei;
- b) motivarea clientului;
- c) trendul pietei.
Segmentarea propriu-zisa a pietei se realizeaza prin impartirea clientilor efectivi si potentiali in grupe omogene conform unor criterii de segmentare anterior alese. Segmentarea pietei este un proces important care analizeaza mai exact clientii si-i imparte in grupuri mai usor de manevrat si monitorizat, avand implicatii majore asupra multor decizii de marketing. Piata e alcatuita din indivizi (persoane fizice sau juridice). Informatiile care creeaza profile sociale ale pietei-tinta se pot grupa in caracteristici si informatii demografice; caracteristici geografice, caracteristici psihografice si caracteristici de consum.
Pentru fixarea segmentului de piata-tinta este necesar sa se ia in vedere cateva reguli limitative:
– Comensurabilitatea – se estimeaza cati clienti sunt cuprinsi in respectivul segment;
– Accesibilitatea – se are in vedere posibilitatea de a contracta, aborda acesti clienti potentiali;
– Marimea satisfacatoare – un segment de piata-tinta trebuie sa fie suficient de mare pentru afacerea in cauza;
– Disponibilitatea – clientii potentiali trebuie sa aiba bani si sa fie dispusi sa-i cheltuie pentru achizitionarea produsului / serviciului respectiv.
Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale va ofera servicii gratuite de consultanta pentru initierea si dezvoltarea de noi afaceri, atat in mediul rural cat si in mediul urban, pe teritoriul Romaniei.
Contacteaza-ne!
Email: adcrassociation@gmail.com
Telefon: 0730586800
Serviciile de consultanta gratuite sunt oferite in cadrul masurilor de sustenabilitate si valorificare a activitatilor dezvoltate prin proiectul POCU/82/3/7/106796 cu titlul “Priveste in viitor! POTI FI ANTREPRENOR!” a carui implementare s-a desfasurat in perioada 10.01.2018 – 09.06.2021.