Screen Shot 2016-02-12 at 20.04.20

STADIUL PROIECTULUI “LIBER DE ALCOOL” IN COMUNA COLTI, JUDETUL BUZAU

Astazi vorbim despre comuna COLTI din judetul Buzau, unde se desfasoara activitati in cadrul proiectului RO2014_C4_73“LIBER DE ALCOOL”!, finanțat in cadrul Fondului ONG în România, Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009 – 2014, Componenta 4 Servicii Sociale si de bază, initiat de Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale.
La Colți a existat singura exploatare de chihlimbar din România. Deși exploatarea a fost închisă în 1948, totuși chihlimbarul local găsit episodic, rămâne o sursă de venit pentru oamenii locului. O expoziție permanentă, singura de acest fel din România, având ca subiect chihlimbarul o puteti vedea la Muzeul Chihlimbarului din Colți.
Un alt obiectiv turistic din comună îl constituie biserica în piatră de la Aluniș, o biserică săpată în stâncă de ciobanii din zonă, la care se adauga asezari rupestre si chilii, clasificate ca monument istoric de arhitectură de interes național.
In acest loc plin de istorie, intr-un cadru natural deosebit, activitatile din proiect se desfasoara conform planificarii. Astfel, activitatea de consiliere a persoanelor consumatoare in mod excesiv de alcool si a membrilor familiilor acestora se desfasoara conform graficului, fiind identificate un numar de 45 de persoane, dintre care 20 persoane consumatoare in mod excesiv de alcool si 25 membrii ai famililor acestora, pentru care procesul de consiliere se afla in desfasurare.
Multumim dnei asistent comunitar LOREDANA NEGOITA pentru implicarea deosebita si rezultatele obtinute!

 

 

Pentru detalii suplimentare privind proiectul, stadiul acestuia, nu ezitati sa ne contactati.

Andrei Lucian Stancut,
Manager de proiect
Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitatii Rurale
Tel: 0730586800;
Email: adcrassociation@gmail.com
Website:www.adcr.ro