Eveniment dedicat studenților, astăzi, la Buzău. În cadrul proiectului “Incluziune pe piața muncii- de la teorie la practică”, a fost organizat Jobs Day, întâlnire menită să faciliteze accesul pe piața muncii a absolvenților de studii superioare. Practic, studenții au putut interacționa cu mai mulți agenți ecnomici care le pot asigura stagiul de practică la societățile pe care le dețin.
Fundația EuroAcademia Buzău, în parteneriat cu Universitatea Bioterra, Euro Campus și Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Rurale au implementat proiectul ce se apropie de final şi denumit “Incluziune de Piața Muncii – de la teorie la practică.” În cadrul acestui proiect, astăzi a fost organizat Jobs Day, un eveniment menit să faciliteze accesul pe piața muncii a studenților prin interacțiunea acestora cu potențiali angajatori.
În cadrul proiectului derulat cu fonduri europene, studenții au reușit să desfășoare stagii de practică la mai multe societăți comerciale buzoiene. Astfel, la finalul studiilor, tinerii absolvenți au dobândit și un minim de experiență.
Fundația EuroAcademia, cea care a fost solicitant în cadrul proiectului european, a venit în sprijinul stundenților care au beneficiat și de certificate de atestare a competențelor.
Organizarea Jobs Day presupune crearea de relații de colaborare între mediul privat și mediul academic, susținând dezvoltarea unor noi oportunități de practică pentru studenți și în anii următori.